סמנ/י את הניוזלטרים שהנך מעוניינ/ת לקבל ולחצ/י על הלחצן
מגה מוטור - דבר המערכת
השבוע במגה רכש נספר לכם כי אושר יצוא גז טבעי מישראל, משלחת אירופית גדולה בישראל, האיחוד האירופי יעד היצוא הגדול ביותר ובית המשפט פסק לטובת המדען הראשי. על ידיעות אלה ואחרות במייל עיתון החדש. קריאה מהנה!
 
משלחת אירופית גדולה בישראל
משלחת הכוללת נציגי 65 חברות וארגונים מ-17 מדינות באיחוד האירופי ערכה השבוע ביקור בישראל תחת הכותרת "Mission-for-growth". במהלך הביקור ערכו החברות סמינר מיוחד בו הוצגו הזדמנויות לשיתוף פעולה עסקי-מסחרי וכן פגישות עסקיות עם חברות ישראליות במסגרת תערוכת "WATEC-2013".

הסמינר והפגישות העסקיות אורגנו על ידי הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בבריסל, התאחדות התעשיינים, מכון הייצוא הישראלי ו-ISERD, המנהלת הישראלית למו"פ אירופי. יש לציין כי ביקורו של סגן הנשיא בישראל מתקיים בעקבות הזמנתו לישראל על ידי שר הכלכלה מר נפתלי בנט. סגן הנשיא יקיים פגישה רשמית עם השר בנט במסגרת “WATEC” וישיק עימו דיוני "שולחן עגול" בו ייטלו חלק נציגים מטעם האיחוד האירופי וישראל. במעמד זה ייחתמו שני מזכרי הבנות בתחום שיתוף פעולה תעשייתי ועסקים קטנים.
 
האיחוד האירופי יעד היצוא הגדול ביותר

מורן בוגנים גולד, נספחת משרד הכלכלה במשלחת הישראלית לאיחוד האירופי, מוסרת שהאיחוד האירופי מהווה היום יעד היצוא הגדול ביותר של ישראל (הקדים השנה את ארה"ב) עם נתח של כ-26.7 אחוזים מכלל היצוא הישראלי. בשמונת החודשים הראשונים של 2013, חלה עליה של 4.5% בהיקפי היצוא הישראלים לאיחוד, והוא עמד על כ-11.7 מיליארדי דולרים. בעקבות זאת, צפוי היקף הגירעון המסחרי של ישראל מול האיחוד האירופי להצטמצם השנה לכ-5.2 מיליארדי דולרים (ירידה של כ-30% בקירוב). היעדים המובילים של היצוא הישראלי במדינות האיחוד האירופי הם בריטניה, הולנד, גרמניה וספרד.

 
מחפשים נפט

הכנס הראשון בנושא גז ונפט של המדען הראשי במשרד הכלכלה, עסק בהזדמנויות והאתגרים הניצבים בפני חברות הטכנולוגיה הישראליות במפגש עם תעשיית הגז והנפט העולמית. הכנס נערך בשיתוף עם החברות נובל אנרג'י, דלק קידוחים וחברת התוכנית פארדיים. השר בנט ציין כי במשרד הכלכלה, כבר נערכים לבניית התשתית הנחוצה, תוך השקעה וסיוע לחברות, השקעה בפיתוח טכנולוגיות, הכשרת עובדים, יצירת תקנים, וכו'.

כבר היום, רואים טכנולוגיות מרשימות ובשנים הקרובות יראו פיתוחים מובילים, ששוב יוכיחו שישראל נמצאת בקדמת הטכנולוגיה. "ליזם הישראלי ישנן הזדמנויות משמעותית בתחום ואני קורא ליזמים ולחברות בתחום להרים את הכפפה." אמר בנט. אבי חסון, המדען הראשי במשרד הכלכלה, ציין כי "גילוי הגז הטבעי, יצר הזדמנות ייחודית לפיתוח מנוע צמיחה חדש לתעשייה הטכנולוגית של ישראל. לשכת המדען הראשי פועלת ותמשיך לפעול לסייע ולעודד חברות ישראליות לפתח מוצרים חדשניים ולהשתלב בתעשיית הגז והנפט העולמית".

 
בית המשפט פסק לטובת המדען הראשי
בפסק הדין קיבל הרכב בית המשפט העליון את עמדת המדען הראשי במשרד הכלכלה וקבע כי תשלום בגין העברת ידע לחו"ל ישולם, בעת חדלות פירעון, כהוצאה נפרדת ולא ייכנס לסדריי הנשייה הרגילים. משמעות ההחלטה היא כי בעת חדלות פירעון, הוראות חוק המו"פ גוברות על הלכות פירוק וכינוס נכסים ביחס לבקשות להעברת ידע לחו"ל המוגשות בהתאם לחוק המו"פ.



עתירת כונס נכסים נגד המדען הראשי הגיעה לסיומה אחרי שבמסגרת ההליך, חברה שעסקה בפיתוח פתרונות טכנולוגיים פנתה וקיבלה מענקים בהיקף של כ-10 מיליון דולר מהמדען הראשי לפי חוק המו"פ, לאחר מכן פנתה לקבל אישור להעברה לחו"ל של הידע שפיתחה בסיוע לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה. לשכת המדען הראשי אישרה את בקשת החברה וזו נדרשה לשלם תשלום הנדרש בחוק. כונס הנכסים של החברה סרב לשלם את התשלום כנדרש ע"פ חוק וטען כי התשלום הנדרש יקבע ע"י בית המשפט בו התנהל הליך כינוס הנכסים. בפסק הדין נקבע כי בעת הליך חדלות פירעון (פירוק או כינוס), הוראות חוק המו"פ גוברות על הלכות פירוק וכינוס נכסים.
 
נמל חיפה זכה לדירוג גבוה

נמל המכולות של חיפה דורג במקום הרביעי בעולם ביעילותו בסקר של ארגון ה-OECD. מדידת יעילות הנמלים התבססה על שיטות סטטיסטיות חדשניות כאשר היעילות הוגדרה כיחס שבין תפוקה לתשומה. הנמל היעיל ביותר הוא זה המשיג את התפוקה הגבוה ביותר ביחס לתשומה. התשומות כוללות עבודה וציוד והתפוקה היא מהירות הטיפול במכולות ויעילות הטיפול בהם. החוקרים בדקו כ-120 נמלים ובסיומו של ההליך נמל חיפה דורג במקום ה-4 ובקבוצה הראשונה שכללה 41 נמלים. נמל אשדוד נמצא בין 30 הנמלים הראשונים בעולם, אולם יעילותו נמוכה בכ-30 אחוזים מזו של נמל חיפה.

 
פורום יצואנים בנמל חיפה
"פורום היצואנים הבכירים" של נמל חיפה, שנוסד רשמית לפני כשנתיים, ומורכב מנציגים בכירים של היצואנים הגדולים של נמל חיפה, התכנס לאחרונה למפגש שלישי. האירוע התקיים בחדר הישיבות המפואר של אונית הנוסעים Costa Mediterranea של חברת קוסטה, שהגיעה לשהייה של יום אחד בנמל חיפה. מיד אחרי ירידת התיירים, עלו חברי הפורום לאוניה והיו לאורחי חברת "קוסטה" ונציגתה בישראל חברת מד קרוזס.



במפגש נכחו 25 היצואנים הגדולים בנמל חיפה, כאשר מטעם הנמל נכחו באירוע יו"ר הדירקטוריון הנבחר משה עברי סוקניק, המנכ"ל מנדי זלצמן ובכירים נוספים. את המפגש פתח איל דונסקי, סמנכ"ל השיווק של הנמל, עם מצגת שכללה את רגעי השיא של השנה האחרונה בנמל וסקירה של הקווים החדשים וחברות הספנות שהחלו לפקוד את הנמל באחרונה. כמו כן, הוצג הגידול המשמעותי בנתחי השוק של נמל חיפה בתחום המכולות המקומיות (יצוא ויבוא - סחר ישראלי), בשנתיים האחרונות. מאיר תורג'מן, יו"ר וועד העובדים, קרא ליצואנים לפעול באופן אקטיבי ולהביע עמדה בנושא הרפורמה הצפויה בנמלי הים, כולל הקמת טרמינלים נוספים.
 
DHL תפעל בגטוויק

חברת השילוח DHL זכתה לחוזה עם נמל התעופה של גטוויק, בריטניה, בהיקף של 24 מיליון ליש"ט. החברה תנהל עבור שדה התעופה תנועה נכנסת של סחורות דרך מתקן הלוגיסטיקה החדש שהותקן בשדה התעופה ועבור כ-150 לקוחות של שדה התעופה. המרכז החדש ישלב באופן מלא את התשתית המתפתחת של גטוויק ויעניק יתרונות מובהקים ללקוחות המתקן, תוך שיגור מהיר של הסחורה ובעלויות נמוכות.

DHL תנצל במתקן זה את ניסיונה הרב בניהול מערכות לוגיסטיות מורכבות ובתפעול קארגו אוויר, פעילות בה היא מעורבת בכל העולם בהיקפים גדולים ובהצלחה רבה. מערכת הלוגיסטיקה תנוהל ע"י סטיילפלואו. המערכת פותחה ע"י DHL במיוחד כדי לאפשר זרימה חופשית סחורות ומוצרים ולהבטיח שהם יגיעו למדפים במהירות המרבית. בנוסף לכך המערכת פועלת להפחת זיהום האוויר ע"י שילוח יעיל יותר של ה'מייל האחרון', של הסחורות.

 
אושר יצוא גז טבעי מישראל

בית המשפט העליון דחה השבוע את עתירתם של חברי כנסת וגופים אזרחיים אחרים שתבעו להעביר את הדיון על ייצוא הגז לכנסת, שגם אמורה הייתה להחליט על מדיניות היצוא. בית המשפט, טרם פרסם את נימוקיו להחלטה, אולם היא מאפשרת את קידום הפעילות לייצוא גז כבר בשבועות הקרובים. כעת אמורות החברות השותפות במאגר הגז לווייתן לחתום על חוזה עם וודסייד האוסטרלית, שאמורה לשלם מעל מיליארד דולר תמורת 30 אחוז מהשותפות בפרויקט. וודסייד אמורה להביא ידע רב בתחום של הנזלת גז טבעי כדי שניתן יהיה לייצאו באמצעות אוניות ייעודיות לאתרים שונים ברחבי העולם. מחירו של גז טבעי מונזל, LNG, במזרח הרחוק עשוי להגיע עד ל-20 דולר למיליון יחידות חום. חברת החשמל רוכשת את הגז הטבעי במחיר של כ-5 דולר לכמות חום זו.

 
 
לחצ/י כאן להעברת ידיעות, בקשות וכן להוסיף מנוי או לבטלו.